Jak smażyć?

Smażenie jest sposobem wykorzystywanym przez każdą panią domu. Nie wszystkie potrawy powinno smażyć się jednak w ten sam sposób.

Smażenie

1.    Warzywa – najlepiej tylko delikatnie zrumienić, ponieważ bardzo szybko nabierają gorzkiego posmaku. Lekko chrupiące mają także wyższe wartości odżywcze.

2.    Jajka – przygotowując jajecznicę pamiętaj o tym, aby przykręcić ogień. Rozkłócone jaja wylej na niezbyt nagrzaną patelnię. Taki sposób smażenia powoduje, ze wolniej się ścinają i dzięki temu są smaczniejsze.

3.    Kotlety oraz ryby – zawsze należy kłaść je na dobrze rozgrzany tłuszcz. Dzięki temu na ich powierzchni szybko powstaje zarumieniona skórka, która zatrzyma w środku naturalny sok. Mięso będzie bardziej aromatyczne.

Zobacz też:

Jakie potrawy jednogarnkowe?

Potrawy jednogarnkowe

Jaki makaron?

Makaron

Jak gotować kasze i ryż?

Ryż

Jakie są najlepsze ziemniaki?

Najlepsze ziemniaki

Jakie dania z ziemniaków?

Przyrządzanie ziemniaków

Jak przygotować mięso na grilla?

Przygotowywanie mięsa na grilla

Jakie akcesoria do grilla?

Akcesoria przydatne do grillowania

Jak marynować mięso na grilla?

Marynaty na grilla

Jak optycznie powiększyć mieszkanie?

Dodatkowe miejsce w mieszkaniu

Gdzie trzymać zabawki?

Kosz na zabawki i pomoce szkolne

Meble ogrodowe - jak czyścić?

Meble ogrodowe

Jaki sprzęt do kuchni?

Sprzęty kuchenne

Jakie pomysły na dekorowanie dań?

Jadalna zastawa

Jak czytać etykiety?

Etykiety produktów spożywczych

Jaki sok?

Sok

Jak nauczyć kota korzystać z kuwety?

Kot w kuwecie

Jak złożyć prześcieradło z gumką?

Prześcieradło z gumką na łóżku

Do czego folia aluminiowa?

Folia aluminiowa

Jakie są zdrowe rośliny

Bluszcz neutralizuje zanieczyszczenia

Cyfrowa telewizja - jak ją odbierać?

Fikus Benjamina poprawia jakość powietrza

Warto wiedzieć

Czyszczenie podłogi

Jak myć podłogę?
Dom

Wyróżniona porada

Żelazko

Jak wybrać żelazko?
Dom