Jak zaprawić zupę?

Choć powszechnie uważa się, że „czysta” zupa jest najzdrowsza, niewiele osób preferuje takie dania. Dla smakoszy zaprawienie zupy jest niczym kropka nad „i”. Sprawdź, jakie są możliwości.

Zaprawianie zupy

1. Zasmażka - to nic innego jak mąka smażona na tłuszczu. Dzięki niej Twoja zupa nabierze wyraźnego smaku i złocistej barwy.

2. Śmietana z mąką - to najczęstszy sposób na zaprawienie zupy. Wystarczy łyżkę mąki dosypać do 100 ml śmietany, a następnie chwilę gotować. By śmietana się nie zwarzyła, dobrze jest dodać do niej odrobiny cukru.

3. Zaciąganie żółtkiem - wystarczy gorącą zupę zmieszać z żółtkiem. W ten sposób danie zyskuje nie tylko ładny kolor, ale także wiele wartości odżywczych.

Zobacz też:

Jak przechowywać orzechy?

Przechowywanie orzechów

Jak często odrobaczać psa?

Odrobaczanie psa

Jakie okna?

Okna

Jak sadzić cebulki?

Sadzenie cebulek

Jaki Internet?

Internet

Jak usunąć plamy z jagód?

Usuwanie plam z jagód

Jaki blender?

Blender

Jak wybrać żelazko?

Żelazko

Jak urządzić ogród?

Ogród pełen kwiatów

Naturalna łazienka - jak zaaranżować?

Łazienka w stylu naturalnym

Jak zrobić ciekawe ściany w mieszkaniu?

Malowanie ściany w mieszkaniu

Jak zrobić ozdoby z włóczki?

Włóczkowe ozdoby

Jak pielęgnować pelargonie?

Pielęgnacja pelargonii

Jaką podłogę wybrać?

Podłoga

Jakie zapachy do łazienki?

Zapach do łazienki

Jak wyczyścić dywan?

Czyszczenie dywanu odkurzaczem

Jak ułożyć bukiet?

Układanie pięknego bukietu

Jaki grill?

Grill

Jak oszczędzić na ogrzewaniu?

Mężczyzna oszczędza na ogrzewaniu

Przytulne mieszkanie - jaka aranżacja?

Przytulny i ciepły dom

Warto wiedzieć

Czyszczenie podłogi

Jak myć podłogę?
Dom

Wyróżniona porada

Żelazko

Jak wybrać żelazko?
Dom