Jak przechowywać orzechy?
![Przechowywanie orzechów](/zdjecia-male/przechowywanie-orzechow.jpg)
Choć powszechnie uważa się, że „czysta” zupa jest najzdrowsza, niewiele osób preferuje takie dania. Dla smakoszy zaprawienie zupy jest niczym kropka nad „i”. Sprawdź, jakie są możliwości.
1. Zasmażka - to nic innego jak mąka smażona na tłuszczu. Dzięki niej Twoja zupa nabierze wyraźnego smaku i złocistej barwy.
2. Śmietana z mąką - to najczęstszy sposób na zaprawienie zupy. Wystarczy łyżkę mąki dosypać do 100 ml śmietany, a następnie chwilę gotować. By śmietana się nie zwarzyła, dobrze jest dodać do niej odrobiny cukru.
3. Zaciąganie żółtkiem - wystarczy gorącą zupę zmieszać z żółtkiem. W ten sposób danie zyskuje nie tylko ładny kolor, ale także wiele wartości odżywczych.