Jak podawać ciecierzycę?

Nasiona ciecierzycy są mniej znane niż strączki fasoli czy grochu. Warto jednak zainteresować się także tą rośliną strączkową, ponieważ zawiera dużo żelaza.

Ciecierzyca

Jeśli chodzi o sposoby na podanie to warzywo to można przygotować na naprawdę wiele sposobów. I tak nasionka ciecierzycy są doskonałym dodatkiem do zup. Ale można je dodawać także do wielu innych potraw. Ciecierzyca jest znakomitym dodatkiem do wszelkiego rodzaju dań jednogarnkowych. Sprawdzi się również jako składnik rozmaitych sałatek oraz farszów. Z powodzeniem można na bazie tego produktu przygotować smaczne puree. Smakosze tej strączkowej rośliny proponują jeszcze jeden sposób na jej podanie. Otóż ciecierzycę można zarumienić na patelni – w smaku nasionka przypominają nieco prażone orzechy.

Zobacz też:

Jak udekorować tort?

Dekoracja tortu

Jakie ozdoby z jabłek?

Ozdoby z jabłek

Jak prać bieliznę?

Pranie bielizny

Jak suszyć grzyby?

Suszenie grzybów

Jak mrozić grzyby?

Mrożenie grzybów

Jak marynować grzyby?

Marynowanie grzybów

Jak przechowywać grzyby?

Przechowywanie grzybów

Jak smażyć?

Smażenie

Jakie potrawy jednogarnkowe?

Potrawy jednogarnkowe

Jaki makaron?

Makaron

Jak gotować kasze i ryż?

Ryż

Jakie są najlepsze ziemniaki?

Najlepsze ziemniaki

Jakie dania z ziemniaków?

Przyrządzanie ziemniaków

Jak przygotować mięso na grilla?

Przygotowywanie mięsa na grilla

Jakie akcesoria do grilla?

Akcesoria przydatne do grillowania

Jak marynować mięso na grilla?

Marynaty na grilla

Jak optycznie powiększyć mieszkanie?

Dodatkowe miejsce w mieszkaniu

Gdzie trzymać zabawki?

Kosz na zabawki i pomoce szkolne

Meble ogrodowe - jak czyścić?

Meble ogrodowe

Jaki sprzęt do kuchni?

Sprzęty kuchenne

Warto wiedzieć

Czyszczenie podłogi

Jak myć podłogę?
Dom

Wyróżniona porada

Żelazko

Jak wybrać żelazko?
Dom