Co jeść zimą?

Statystyki wskazują, że podczas zimy Polacy średnią przybierają na wadze ok. 3 kg. Chcesz uniknąć nadmiaru kilogramów? Dowiedz się, co jeść zimą, by nie przytyć.

Ryby

1. Jedz mało, ale często - dzięki temu unikniesz zgubnemu podjadaniu, którego konsekwencją są dodatkowe kg. Najlepiej spożywać 5 mniejszych posiłków - każdy do 250-300 kcal.

2. Wybierz dobry tłuszcz, którego źródłem są ryby. Wybieraj je zamiast tłustego mięsa.

3. Uzupełniaj niedobory witaminy C, która wzmacnia system odpornościowy, a jednocześnie jest silnym spalaczem tłuszczu.

4. Postaw na pikantne przyprawy, które - dzięki zawartości kapsaicyny pobudzają trawienie i podnoszą temperaturę ciała.

5. Jedz śniadanie, bo to najważniejszy posiłek dnia. Zimą możesz pozwolić sobie na bardziej kaloryczne śniadanie.

Zobacz też:

Kiedy zrobić test na menopauzę?

Menopauza

Jakie badania profilaktyczne są ważne?

Cytologia

Skąd się biorą problemy z zajściem w ciążę?

Zajście w ciążę

Jak cukier szkodzi?

Kolorowe słodycze

Jakie ćwiczenia w wodzie?

Ćwiczenia w wodzie

Jaka dieta przy kamicy nerkowej?

Butelka wody przy kamicy nerkowej

Co na wszy?

Wszy

Co na wrażliwość zębów?

Zęby i usta

Jak zapobiegać hemoroidom?

Kobieta w toalecie

Jakie są objawy udaru mózgu?

Ból głowy – objawem udaru

Co na problemy z trawieniem?

Zaparcia

Co daje helioterapia?

Słońce

Jak zapobiegać biegunce?

Mycie warzyw

Co na biegunkę?

Picie wody

Na czym polega leczenie artrozy?

Pomoc w chodzeniu

Co na zimne stopy?

Kąpiel dla nóg

Co na zatkane uszy?

Uszy

Co na suchość pochwy?

Lubrykant na suchość pochwy

Co na czkawkę?

Picie płynów na czkawkę

Co na skurcze łydek?

Pomidory i ziemniaki na skurcze łydek

Wyróżniona porada

Herbata z mięta - domowa kuracja na przejedzenie

Co na przejedzenie?
Zdrowie

Porada miesiąca

Ćwiczenia ruchowe na wzmocnienie odporności

Co na odporność?
Zdrowie